Pečeně na divoko

profimedia-0014114614-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hovězí maso na pečení
750 g
slanina
50 g
máslo
50 g
kořenová zelenina
200 g
cibule
1 ks
ocet
50 ml
jalovčinky
1 lžička
nové koření
3 zrnka
bobkový list
1 ks
kuličky pepře
1/2 lžičky
sůl
na dochucení
citron
1/2 ks
hladká mouka
20 g

Postup přípravy:

Na polovině másla zpěňte drobně nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, zalijte asi 250 ml vody, přidejte ocet, koření zabalené do kousku gázy, krátce převařte a nechte zchladnout. Maso prošpikujte klínky slaniny, osolte, dejte do misky a zalijte vývarem i se zeleninou a kořením. Maso by mělo být ponořené. Tak ho nechte rozležet několik hodin nebo do druhého dne. Přendejte do pečicí nádoby a zvolna pečte zakryté poklicí, až je maso skoro měkké (asi hodinu), pak poklici odklopte, přidejte několik koleček citronu a dopečte doměkka. Během pečení maso několikrát obraťte. Ke konci pečení přidejte do šťávy máslovou kuličku udělanou ze zbytku másla a hladké mouky. Omáčku neceďte, jen vyndejte váček s kořením. Podávejte s různě upravenými bramborami, noky, kroketami apod.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.8.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist