Oříškové zdobené perníčky

Suroviny

hladká mouka
350 g
jedlá soda
1 ČL
pískový cukr
200 g
vlašské ořechy
50 g
perníkové koření
1 ČL
med
2 PL
vejce
2 ks
tuk na vymazání plechu
1 ks
žloutky na potření
3 ks
bílková poleva na ozdobení
1 ks

Postup přípravy:

Existuje mnoho druhů perníčků, je jen na vás, jaký recept si vyberete. Můžete zkusit ořechové perníčky, jsou také výborné. Nejprve si smícháme mouku se sodou, cukrem, najemno nasekanými ořechy, kořením, vejcem a medem.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Vypracujeme hladké těsto a dáme ho odležet do chladničky na 5 hodin. Odpočinuté těsto na vále rozválíme na tenkou placku, ze které vykrajujeme perníčky. Poté dáme na tukem vymazaný plech a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme dokud nejsou perníčky růžové. Po vyndání potřeme rozšlehanými žloutky, necháme zchladnout a sundáme z plechu. Ozdobíme tradiční bílkovou polevou.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.9.2012 11:10| autor: Beruska2412

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist