Ořechová esíčka

orechova-esicka-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hladká mouka
120 g
máslo
100 g
mletý vlašský ořech
80 g
moučkový cukr
50 g
citrónová kůra
1/2 ČL
mletá skořice
1/2 ČL

Postup přípravy:

Na vál prosejte mouku a moučkový cukr, přidejte na kousky nakrájené změklé máslo, mleté ořechy, skořici, citrónovou kůru a zpracujte na těsto. Těsto zabalte do folie a nechte v chladu alespoň hodinu odležet. Pak těsto vyjměte, prohněťte a strojkem na maso s plochým nástavcem protlačte. Nakrájejte ho šikmo na asi 8 cm dlouhé kousky a na plech vyložený pečícím papírem upravte do esíček. Vložte je do předehřáté trouby a zvolna upečte. Zchladlá esíčka můžete jen pocukrovat nebo pokropit čokoládovou polevou či konce esíček do ní namočit.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.12.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist