Omáčka z vepřových jater

Suroviny

vepřová játra
500 g
cibule
1 ks
mléko
1 l
sádlo
2 PL
sůl
1 špetka
pepř
1 špetka
česnek
1 stroužek
hladká mouka dle potřeby

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Játra nakrájíme na menší kostky společně s cibulí. Do mixéru dáme játra‚ cibuli a stroužek česneku a vše rozmixujeme.

Do hrnce dáme lžíci sádla, a když se rozpustí, vlijeme rozmixovanou směs. Mícháme‚ jinak se přichytává ke dnu.

Jakmile je játrová směs orestovaná, přilijeme 500 ml mléka a vaříme‚ aby játra změkla. Po 30 minutách osolíme a opepříme.

Ve zbylém mléce rozmícháme mouku a vlijeme do omáčky. Ještě 15 minut vaříme za občasného míchání.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.3.2012 4:03| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist