Omáčka z vepřových jater

Suroviny

vepřová játra

500 g

cibule

1 ks

mléko

1 l

sádlo

2 PL

sůl

1 špetka

pepř

1 špetka

česnek

1 stroužek

hladká mouka dle potřeby

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Játra nakrájíme na menší kostky společně s cibulí. Do mixéru dáme játra‚ cibuli a stroužek česneku a vše rozmixujeme.

Do hrnce dáme lžíci sádla, a když se rozpustí, vlijeme rozmixovanou směs. Mícháme‚ jinak se přichytává ke dnu.

Jakmile je játrová směs orestovaná, přilijeme 500 ml mléka a vaříme‚ aby játra změkla. Po 30 minutách osolíme a opepříme.

Ve zbylém mléce rozmícháme mouku a vlijeme do omáčky. Ještě 15 minut vaříme za občasného míchání.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.3.2012 4:03| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist