Mozartovy koule

Suroviny

nugát
150 g
marcipán
300 g
loupané mandle
200 g
moučkový cukr
300 g
bílek
1 ks
hořkomandlová esence
1/2 ČL
griotka
2 PL
pistácie jemně sekané
10 g
hořká čokoládová poleva
1 ks

Postup přípravy:

Pokud nemáte hotový marcipán, nejprve vyrobíme ten – mandle zakapejte esencí, přidejte většinu bílku a většinu cukru a prohněťte. Poté postupně přidávejte bílek a cukr, až bude mít marcipán požadovanou konzistenci. Nevadí, když nespotřebujete celé množství – v marcipánu je hlavní chuť a struktura mandlí. Marcipán nesmí být moc lepivý, ale ani suchý a drobivý. Hotový marcipán zabalte do potravinářské fólie a ještě do mikrotenového sáčku a nechte ho rozležet v lednici. Nugát nakrájíme na malé kostičky, vytvarujeme do kuliček a necháme vychladit. Tyto kuličky budeme později obalovat marcipánem. Marcipán (hotový nebo váš vlastní) utřeme dohladka, přidáme třešňovici, pistácie i cukr a zapracujeme do marcipánového těsta. Zkusmo vytvarujte kuličku – neměla by se lepit na ruce, praskat a měla by být hladká. Vytvarujeme 2 cm silný váleček a nakrájíme z něj tolik koleček, kolik máme nugátových kuliček. Kousky marcipánového těsta zploštěte na válu a zabalte do nich nugát. Vytvarujeme kuličky a máčíme je v čokoládové polevě na špejli a zapichujeme např. do polystyrenu. Vychladíme a před podáváním umístíme do papírového košíčku.

Zdroj: nebespan.cz

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.2.2015 2:27| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist