Makrely grilované na pomeranči

Suroviny

makrel malých vykuchaných

4 ks

masitých paprik

3 ks

šťavnatých pomerančů

2 ks

brambor

1 kg

sůl, pepř

dle chuti

kmín

dle chuti

vinného octa

1 PL

olivového oleje

1 PL

Postup přípravy:

Brambory dobře omyjte a uvařte je ve slupce skoro doměkka. Papriky omyjte, osuššte a zbavte jaderníků a semínek. Pepř a kmín rozdrťe a smíchejte se solí. Kažždou makrelu omyjte, dobře osuššte, potřete olejem a posypte hustě kořením. Položžte je na (nebo pod) rozehřátý gril, přidejte papriky a na čtvrtky překrájené brambory a zvolna grilujte. Podle potřeby otáčejte. Pomeranče důkladně omyjte. Z jednoho vymačkejte šťšávu a smíchejte ji se lžžící octa a lžžící oleje. Druhý pomeranč nakrájejte na tenká kolečka. Ta těsně před koncem grilování rozložžte na ryby, vššechno potřete pomerančovou marinádou, grilujte ještě asi 3 minuty a podávejte.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.8.2016 8:46

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist