Jehněčí maso na pomerančích s kapustou a slaninou

jehneci-na-pomerancich-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

jehněčí noha
1,5 kg
pomeranč
2 ks
sádlo nebo olivový olej
1 PL
majoránka
1 PL
rozmarýn
dle chuti
tymián
dle chuti
červené víno
1 sklenice
sůl, pepř
dle chuti
růžičková kapusta
250 g
plátková slanina
200 g

Postup přípravy:

Předehřejte troubu na 170 stupňů C (plynovou na stupeň 3). Jehněčí nohu potřete lehce olejem a solí a pečte v troubě na mírném žáru půl hodiny. Mezitím utlučte v hmoždíři pomerančovou kůru s rozmarýnem a majoránkou, k utlučené směsi pak přidejte víno, sůl a pepř. Vše je třeba dobře promíchat. Vyndejte jehněčí z trouby a zalijte je připravenou směsí. Pokračujte v pečení v troubě na 200 stupňů C (plyn na stupeň 6) asi hodinu, dokud maso nezměkne. Zabalte růžičkové kapustičky s dílky pomeranče do jemných plátků slaniny a pečte v troubě, dokud kapustičky nezměknou. Naporcujte na talíře a podávejte s vařeným bramborem.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.1.2020 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist