Kynuté knedlíky se švestkami

Suroviny

hrubé mouky
300 g
mléka
150 ml
droždí
1/4 kostky
cukru
1 ČL
soli
1 špetka
tvrdého tvarohu
150 g
cukr na posypání
dle chuti
máslo
dle chuti
švestky

Postup přípravy:

Mouku a sůl prosejte do mísy, udělejte stranou důlek, nalijte do něj část vlažného mléka, do kterého přidejte cukr, rozdrobené droždí a nechte vzejít. Pak přidejte zbylé mléko a vypracujte vláčné nelepivé těsto. Zakryjte ho čistou utěrkou a nechte nakynout. Vykynuté těsto propracujte, utvořte váleček a nakrájejte na stejně velké kousky. Do každého zabalte vypeckovanou švestku. Knedlíky rozložte na vále zakryjte ještě na 10 minut utěrkou. Vkládejte je do vroucí trošku osolené vody (spodní stranou nahoru) a vařte asi 3 minuty. Pak je obracečkou opatrně otočte a vařte další 3-4 minuty. Vyjměte je děrovanou naběračkou a každý knedlík propíchněte vidličkou nebo natrhněte, aby vyšla pára. Knedlíky rozdělte na talíře, posypte nastrouhaným tvarohem, cukrem a přelijte rozehřátým máslem nebo sádlem.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.8.2016 10:08| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist