Kuře na česneku podlévané vývarem

Suroviny

celé kuře
1 ks
česnek
5-6 ks
sůl
1 ČL
mletý pepř
1/2 lžičky ČL
olej

Postup přípravy:

Česnek rozmačkáme a dobře promícháme se solí a pepřem.

Touto směsí potřeme kuře pod kůží, kůži zvenku potřeme olejem a osolíme.

Necháme v chladu nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc.

Za občasného podlití vodou nebo vývarem upečeme.

Zpočátku přikryté, poslední asi půl hodiny odkryté, aby se vytvořila křupavá kůrčička. Podáváme obložené dušenou zeleninou. Jako příloha se hodí brambory na jakýkoliv způsob.

 

Hodnocení

4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist