Kuře na červeno

Suroviny

kuře
1 ks
ocet
2 PL
sójová omáčka
4 PL
krupicový cukr
3 ČL
zázvor
1 ČL
sůl
2 ČL
voda
4 l
olej na smažení
5 PL

Postup přípravy:

Kuře s kůží rozdělte na malé úhledné kousky. Do většího kastrolu dejte olej a do horkého oleje vložte kuře. Smažte na prudkém ohni několik minut. Kousky kuřete stále míchejte a obracejte. Vodu, kterou maso pustí, nechte vysmažit. Až zbude v kastrolu jen syčící omastek, přilijte ocet, opět ho nechte vysmažit a pak přilijte vodu (asi tolik, aby bylo maso ponořené). Přibližně 10 minut vařte maso na prudkém ohni. Potom přidejte všechny přísady, oheň ztlumte a kastrol přikryjte pokličkou. Bez vašeho dalšího přispění se bude kuře dusit ještě asi 10 minut, než změkne a zčervená.

Většina vody se odpaří a na dně kastrolu zbude právě tolik štávy, kolik je potřeba k přelití porcí. Až kuře přendáte na bílý talíř, poznáte, že jeho název pochází od příjemné hnědočervené barvy, kterou získá při tomto způsobu úpravy.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist