Králík na zelenině se slaninou

Suroviny

králík
1 ks
velká cibule
1 ks
celer
1 ks
mrkev
2 ks
petržel
2 ks
slanina
100 g
česnek
4 stroužky
kysané zelí
sůl, pepř
bobkový list,nové koření
tymián
olej

Postup přípravy:

Králíka naporcujte, potřete solí, naskládejte do kameninové nádoby a uložte do druhého dne v chladnu. Před vlastní úpravou zlehka opláchněte vodou, maso je nyní dostatečně prosolené a vytratila se i někomu nepříjemná charakteristická chuť králičiny.

Pokrmy z králíka – fotogalerie aranžmá na talíři

králík inspirace fotogalerie

Jednotlivé kousky vyskládejte na pekáč. Maso zasypte velkou nakrájenou cibulí, přidejte deset kuliček pepře, pět kuliček nového koření, dva větší bobkové listy, větší špetku tymiánu, pět lžic rozpuštěného tuku (jaký vám vyhovuje), třicet dkg na kostičky nakrájené kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), deset dkg nakrájené slaniny (ne anglickou nedodá tu správnou vůni a chuť), čtyři velké stroužky česneku nakrájené na nudličky. Podlijte vodou a přikryté pečte.

Na konci pečení nechejte maso zčervenat bez poklice. Jako přílohu podávejte houskové knedlíky s kysaným zelím. Upravte jej tak, aby ztratilo co nejméně vitamínů (krátce orestujte). Dobrou chuť!

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Markéta Dušková

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist