Kachna na pomerančích a hříbcích

Suroviny

kachny

1 ks

pomerančů

1 ks

pomerančové šťávy

100 ml

mladé cibulky

2 ks

hříbků sterilovaných ve sladkokyselém nálevu

300 g

chilli papričky

1 ks

mrkve

300 g

kompotovaných jeřabin

2 PL

zelené petrželky

2 PL

bobkového listu

1 ks

nového koření

2 ks

pepře

5 ks

tymiánu

1/2 ČL

medu

3 PL

oleje

2 PL

hotové světlé jíšky

2 ČL

sůl

dle chuti

Postup přípravy:

Koření utlučte v hmoždíři. Kachnu osolte, potřete kořením, přendejte do pekáčku a podlijte pomerančovou šťávou. Zvolna pečte doměkka a podle potřeby podlévejte. Zeleninu očistěte a nakrájejte, z pomeranče vykrájejte dílky. Na oleji lehce opečte nakrájenou feferonku a cibulku, přidejte mrkev a duste do změknutí. Až je měkká, pak přidejte houby, med, jeřabiny, petrželku, osolte, opepřete a krátce poduste. Přidejte k naporcované kachně společně s jíškou a dílky pomeranče a krátce pečte. Podávejte s těstovinami, noky nebo rýží.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.12.2016 1:23| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist