Jemné žloutkové řezy s polevou

Suroviny

listové těsto
2 balíčky
mléko
250 ml
cukr krystal
150 g
máslo
250 g
solamyl
30 g
cukr moučka
100 g
žloutek
2 ks
vanilkový cukr
2 ks
citrónová šťáva
3 PL

Postup přípravy:

Těsto: 2 listová těsta, 30 g solamylu, 250 ml mléka, 2 žloutky, 150 g krystalového cukru, 2 vanilkové cukry, 250 g másla

Poleva: 100 g cukru moučka, 3 lžíce citronové šťávy

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Listová těsta rozválejte a každé zvlášť na plechu upečte. Mezitím si připravte krém. Rozmíchejte solamyl s trochou mléka a žloutky. Zbylé mléko a cukr i s vanilkovým cukrem svařte, vmíchejte škrobovou moučku a chvilku povařte. Pak hrnec odstavte do studené lázně a za občasného míchání nechte úplně zchladnout.

Vyšlehejte máslo do pěny a po lžičkách k němu přímíchávejte vychladlý krém. Hotovou směs natřete na jeden (studený) upečený plát listového těsta a druhý plát dejte nahoru.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Poleva: Moučkový cukr smíchejte s citrónovou šťávou do husté hmoty, potřete jím vršek moučníku a hotový ho dejte asi na hodinu do lednice.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.5.2012 8:53| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist