Jemné žloutkové řezy s polevou

Suroviny

listové těsto
2 balíčky
mléko
250 ml
cukr krystal
150 g
máslo
250 g
solamyl
30 g
cukr moučka
100 g
žloutek
2 ks
vanilkový cukr
2 ks
citrónová šťáva
3 PL

Postup přípravy:

Těsto: 2 listová těsta, 30 g solamylu, 250 ml mléka, 2 žloutky, 150 g krystalového cukru, 2 vanilkové cukry, 250 g másla

Poleva: 100 g cukru moučka, 3 lžíce citronové šťávy

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Listová těsta rozválejte a každé zvlášť na plechu upečte. Mezitím si připravte krém. Rozmíchejte solamyl s trochou mléka a žloutky. Zbylé mléko a cukr i s vanilkovým cukrem svařte, vmíchejte škrobovou moučku a chvilku povařte. Pak hrnec odstavte do studené lázně a za občasného míchání nechte úplně zchladnout.

Vyšlehejte máslo do pěny a po lžičkách k němu přímíchávejte vychladlý krém. Hotovou směs natřete na jeden (studený) upečený plát listového těsta a druhý plát dejte nahoru.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Poleva: Moučkový cukr smíchejte s citrónovou šťávou do husté hmoty, potřete jím vršek moučníku a hotový ho dejte asi na hodinu do lednice.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.5.2012 8:53| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist