Jemné fazole se smetanou a česnekem

Suroviny

fazole
300 g
cibule
1 ks
sádlo
2 PL
hladká mouka
1 PL
sůl
mletý pepř
majoránka
česnek
3 stroužky
bobkový list
2 ks
kuličky nové koření
4 ks
ocet
2 PL
sladká smetana
250 g

Postup přípravy:

1. Proplachnuté fazole namočíme přes noc do studené vody a další den dáme vodu novou, přidáme nové koření a bobkový list a uvaříme doměkka.

2. Na sádle (1,5 lžíce) usmažíme hladkou mouku na jíšku, na zbylém sádle orestujeme pokrájenou cibuli.

3. Z uvařených fazolí slijeme vodu tak, aby byla jen kousek nad hladinou fazolí, vyjmeme koření, osolíme, okořeníme, přidáme ocet, usmaženou jíšku a orestovanou cibuli.

4. Vše promícháme, podle chuti přidáme prolisovaný česnek a ještě chviličku provaříme. Nakonec vmícháme smetanu, necháme projít varem a je-li potřeba, ještě dochutíme solí, pepřem, octem, majoránkou a máme hotovo.

TIP:
Fazole na smetaně můžeme podávat s opečenou uzeninou nebo volským okem s čerstvým chlebem.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.1.2011 4:56| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist