Jemné fazole se smetanou a česnekem

Suroviny

fazole
300 g
cibule
1 ks
sádlo
2 PL
hladká mouka
1 PL
sůl
mletý pepř
majoránka
česnek
3 stroužky
bobkový list
2 ks
kuličky nové koření
4 ks
ocet
2 PL
sladká smetana
250 g

Postup přípravy:

1. Proplachnuté fazole namočíme přes noc do studené vody a další den dáme vodu novou, přidáme nové koření a bobkový list a uvaříme doměkka.

2. Na sádle (1,5 lžíce) usmažíme hladkou mouku na jíšku, na zbylém sádle orestujeme pokrájenou cibuli.

3. Z uvařených fazolí slijeme vodu tak, aby byla jen kousek nad hladinou fazolí, vyjmeme koření, osolíme, okořeníme, přidáme ocet, usmaženou jíšku a orestovanou cibuli.

4. Vše promícháme, podle chuti přidáme prolisovaný česnek a ještě chviličku provaříme. Nakonec vmícháme smetanu, necháme projít varem a je-li potřeba, ještě dochutíme solí, pepřem, octem, majoránkou a máme hotovo.

TIP:
Fazole na smetaně můžeme podávat s opečenou uzeninou nebo volským okem s čerstvým chlebem.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.1.2011 4:56| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist