Hříbky s čokoládovou polevou

hribky-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hladká mouka
300 g
máslo
200 g
mletý oříšek
100 g
moučkový cukr
30 g
vanilkový cukr
2 sáčky
mléko
3 PL
jahodová nebo rybízová zavařenina
dle chuti
čokoládová poleva
dle potřeby

Postup přípravy:

Do sypkých přísad přidáme nasekané máslo a mléko a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Na pomoučeném válu těsto vyválíme a vykrajujeme z něj malé a větší hříbečky (menších jen polovinu) a upečeme na plechu s papírem na pečení. Po vychladnutí slepíme větší hříbky po dvou zavařeninou a kloboučky jim potřeme (stejně jako těm menším) čokoládovou polevou. Když poleva ztuhne, přilepíme menší hříbečky kapkou polevy na velké hříbky a necháme zaschnout.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.12.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist