Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy

Suroviny

polohrubé mouky
450 g
másla
200 g
prášku do pečiva
6 g
cukru moučka
200 g
žloutky
4 ks
jablek
600 g
cukru krystal
200 g
ořechů
100 g
bílky
4 ks
rozinek
50 g
skořice
1 ČL

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, žloutky a vpracujeme je co nejrychleji do těsta. Dvě třetiny namačkáme do plechu a třetinu těsta necháme v chladničce ztuhnout.

Na plech s těstem nastrouháme plátky jablek, ochutíme skořicí, opranými rozinkami a zasypeme strouhanými ořechy. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru, postrouháme nahrubo zbytek těsta z ledničky a dáme vyhřáté trouby péct. Až začne těsto růžovět, je upečené.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.3.2011 12:02| autor: evhu

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist