Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy

Suroviny

polohrubé mouky
450 g
másla
200 g
prášku do pečiva
6 g
cukru moučka
200 g
žloutky
4 ks
jablek
600 g
cukru krystal
200 g
ořechů
100 g
bílky
4 ks
rozinek
50 g
skořice
1 ČL

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, žloutky a vpracujeme je co nejrychleji do těsta. Dvě třetiny namačkáme do plechu a třetinu těsta necháme v chladničce ztuhnout.

Na plech s těstem nastrouháme plátky jablek, ochutíme skořicí, opranými rozinkami a zasypeme strouhanými ořechy. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru, postrouháme nahrubo zbytek těsta z ledničky a dáme vyhřáté trouby péct. Až začne těsto růžovět, je upečené.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.3.2011 12:02| autor: evhu

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist