Hovězí vývar s kotrčem

hovezi-vyvar-s-kotrcem-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hovězí žebra
500 g
středně velký kotrč
1 ks
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
300 g
zelený chřest
4 stonky
cibule
1 ks
olej
3 lžíce
česnek
3 stroužky
černý pepř
10 kuliček
nové koření
3 kuličky
bobkový list
3 ks
sůl
na dochucení
nakrájená pažitka nebo čerstvá majoránka
na posypání

Postup přípravy:

Do hrnce nalijeme 2 litry studené vody, vložíme do něj hovězí žebro, trochu osolíme a necháme vařit. Během vaření průběžně sbíráme pěnu, která se tvoří na povrchu. Po 30 minutách varu přidáme do hrnce bobkový list, nové koření, kuličky pepře, česnek a očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli a vaříme ještě asi hodinu. Když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce a necháme částečně zchladnout. Pak ho vykostíme a nakrájíme na plátky. Masový vývar scedíme, dochutíme solí a případně kořením a zeleninu nakrájíme na kousky. Kotrč důkladně propláchneme nebo ještě lépe předem namočíme přes noc do studené vody, aby z něj vyplaval hmyz. Pak ho nakrájíme na kousky o velikosti lžíce a krátce je opečeme na rozehřátém oleji. Zalijeme je vývarem a 10 minut povaříme. Přidáme maso, nakrájenou vařenou zeleninu a překrájené stonky mladého zeleného chřestu a ještě minutu povaříme. Polévku podáváme posypanou pažitkou nebo čerstvou majoránkou.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.1.1013 3:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist