Falešná želví polévka se zeleninou

zelvi-polevka-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

přední hovězí maso
400 g
telecí maso
200 g
morková kost
1 ks
kořenová zelenina
150 g
cibule
1 ks
česnek
1 stroužek
celý pepř
10 kuliček
máslo
40 g
hladká mouka
40 g
šalvěj
1 snítka
oregano
1 snítka
tymián
1 snítka
bobkový list
1 ks
smetana
100 ml
sůl
dle chuti
žloutek
1 ks

Postup přípravy:

Do hrnce dejte maso, kost, nasucho opečenou cibuli, česnek a pepř. Vše zalijte asi 1, 2 l studené vody, uveďte do varu, osolte a velmi zvolna vařte 1 hodinu. Vyndejte telecí maso, přidejte očištěnou zeleninu a vařte další hodinu. Vývar přeceďte přes husté síto (nebo cedník vyložený plátýnkem). Z másla a hladké mouky připravte světlou jíšku, zalijte ji 800 ml vývaru, promíchejte a uveďte do varu. Do gázy zabalte snítky bylinek a bobkový list, vložte do polévky, podle chuti osolte, opepřete a při mírné teplotě povařte asi 15 minut. Potom přidejte drobně nakrájené vařené telecí maso a prohřejte. Ve smetaně rozkvedlejte žloutek, nalijte do polévky, prohřejte, ale už nevařte. Podávejte s opečeným toastovým chlebem nebo bagetou.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.3.2024 3:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist