Hovězí maso se zeleninou a švestkovou omáčkou

Suroviny

hovězí maso
700 g
bobkový list
1 ks
nové koření
5 ks
kořenová zelenina
sůl
máslo
30 g
hladká mouka
4 ČL
povidla
voda
citrónová šťáva
cukr
zakysaná smetana
2 ČL

Postup přípravy:

Maso dáme do hrnce, přidáme koření a kořenovou zeleninu a zalijeme vodou a vaříme dokud maso nebude hotové.

Omáčka:
Z másla a hladké mouky uděláme hladkou jíšku. Do ní vložíme povidla nebo najemno nasekané sušené švestky a podlejeme vodou. Mícháme, aby nám omáčka neudělala hrudky. Nakonec přidáme 2 lžičky zakysané smetany.

Jako přílohu podáváme bramborové knedlíky.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.7.2011 10:59| autor: misty

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist