Hovězí maso se zeleninou a švestkovou omáčkou
Maso dáme do hrnce, přidáme koření a kořenovou zeleninu a zalijeme vodou a vaříme dokud maso nebude hotové. Omáčka: Z másla a hladké mouky uděláme hladkou jíšku. Do ní vložíme povidla nebo najemno nasekané sušené švestky a podlejeme vodou. Mícháme, aby nám omáčka neudělala hrudky....
oMÁČKA I masíčko jsou obojí velmi lahodné a dobré.
Hovězí maso se švestkovou omáčkou už jsem dlouho nepřipravoval. Děkuji za připomenuti.
tak tuhle dobrotu bych si rád dal – musím opsat recept mamině !
švestkovou omáčku už jsem jedla a musím přiznat,že mi moc chutnala,ačkoliv na první pohled jsem ji vůbec neměla v úmyslu jíst.:-)
Může být dobré, ale švestky v jídle,zvláště k masu nemusím.
Tak omáčka ze švestek k hovězímu by mě nenapadla. I po letech se mám co učit, určitě zkusím.
Tak to je moc zajímavé :-))a ty švestky paráda
Zajímavý recept, pľipomněl mi polskou omáčku s hovězím uzeným jazykem, co dělává moje mamka, asi jej také vzykouším.