Gratinované brambory se skořicí

Suroviny

brambory
1 kg
mléko
1 l
mletá skořice
1 špetka
muškátový oříšek
1 špetka
máslo
sůl, pepř

Postup přípravy:

Troubu zahřejeme na 220°C. Brambory nakrájíme na tenké plátky a v kastrolu rozehřejeme mléko se skořicí, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Když je směs teplá, přidáme brambory a necháme je 15 minut vařit, potom vše přemístíme do pekáčku, přidáme několik oříšků másla, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi hodinu do měkka. Výsledkem je skutečná delikatesa.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.9.2010 2:22| autor: Wanda

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist