Džem z hrušek

Suroviny

hrušek
900 g
želírovacího cukru 2:1
500 g
čerstvého zázvoru
60 g
hřebíčku
10 ks
šťáva ze 3 citronů
3 ks

Postup přípravy:

Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, zázvor oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Nakrájené hrušky lehce pomačkáme, pokapeme citrónovou šťávou a dáme do hrnce, přidáme nakrájený zázvor, želírovací cukr, hřebíčky a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Poté dáme trochu džemu na talířek, necháme zchladnout a vyzkoušíme tuhost, když je džem příliš řídký, přidáme citrónovou šťávu. Horký džem nalijeme do čistých skleniček, uzavřeme víčky, vložíme do velkého hrnce s vodou a sterilujeme při 80 °C asi 20 minut. Po vyjmutí zavařeniny otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.7.2016 7:10| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist