Výborný džem z ostružin

Suroviny

ostružin

500 g

želírovacího cukru

250 g

mletého hřebíčku

1 ČL

skořice

1 ČL

citrónové šťávy

1 PL

Postup přípravy:

Ostružiny přebereme, propláchneme a necháme okapat. Ovoce lehce rozmělníme a dáme do hrnce. Přidáme lžičku drceného hře­bíčku a skořice, cuk­r. Přilijeme citrónovou šťávu. Za stálého míchání směs uvedeme do varu, snížíme teplotu, aby nám směs jemně probublávala a cca 15 minut vaří­me. Horkým džemem plníme menší skle­nice, které ihned dobře uzavřeme. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C. Skladujeme v chladnu a temnu.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.7.2016 8:31| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist