Džem z pomerančů s citróny

Suroviny

pomeranč
1 kg
citrón
2 ks
voda
100 ml
celá skořice
1 ks
vanilkový cukr
1 balíček
želírovací cukr
1 kg

Postup přípravy:

Pomeranče důkladně omyjeme v horké vodě. Kůru ze 2 pomerančů opatrně seřízneme a nakrájíme na malé kostičky. Zbylé pomeranče oloupeme, jednotlivé dílky zbavíme jemné průsvitné slupky a dužinu nakrájíme na menší kousky. Dužinu, kůru, citrónovou šťávu, vodu, skořici, vanilku a želírovací cukr dáme do hrnce a promícháme. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 4 minuty. Pak vyjmeme skořici a horkou marmeládu plníme do sklenic. Sklenice uzavřeme, postavíme víčky dolů a necháme vychladnout.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.3.2018 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist