Domáci vánočka

Suroviny

polohrubá mouka
1,5 kg
rozehřáté máslo
25 dkg
cukr
20 dkg
sůl
2 dkg
žloutek
6 ks
citrónová kůra
1 PL
vanilkový cukr
1 ks
droždí
8 dkg
mléko
1/2 l
rozinky
1 balení
mandle
1 balení
vejce na potření
1 ks

Postup přípravy:

Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, žloutky, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilkový cukr, kvasnice. Promícháme, přidáme rozehřátý tuk a vlažné mléko a zaděláme těsto, které necháme v teple vykynout. Těsto rozdělíme na 18 dílů, a 1 vánočku upleteme z 9 dílů (4-3-2).

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Po upletení necháme ještě chvíli kynout na plechu, potřeme rozmíchaným vejcem, posypeme mandlemi, a dáme péct. Pečeme 1 hodinu, a aby nebyly vánočky spálené, tak v druhé polovině pečení je přikryjeme alobalem.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.11.2012 10:22| autor: 88pacicka88

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist