Domácí džem z ostružin

Suroviny

ostružiny

2 kg

cukr

1,6 kg

zavařovací sklenice

1 ks

Postup přípravy:

Ostružiny vsypeme po vrstvách do kameninového hrnce nebo neoprýskané smaltové nádoby. Každou vrstvu posypeme cukrem. Nádobu přikryjeme poklicí a uložíme v chladu. Druhý den uvedeme do varu a od bodu varu vaříme 20 minut. Džem nalijeme do sklenic, povážeme celofánem nebo dobře uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při 80 °C.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 17x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.8.2015 11:55| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist