Čistý jahodový džem

Suroviny

jahod

1 kg

krystalového cukru

500 g

citrónu

1 ks

Postup přípravy:

Jahody omyjeme v sítku, zbavíme zelených lístků a necháme řádně okapat, podle velikosti je přepůlíme nebo rozčtvrtíme, vložíme do hrnce a zasypeme cukrem. Necháme 2 až 3 hodiny v chladu, promícháme. Poté vaříme zprudka, až se obsah svaří na cca polovinu, během vaření sbíráme pěnu. Pak přidáme vymačkanou citrónovou šťávu a vaříme do zhoustnutí. Nakonec tyčovým mixérem promixujeme, kdo chce větší kousky, jenom sem tam mixne. Nalijeme do vyvařených sklenic (já je dala do trouby na 120 °C na 15 minut i s víčky), poté ihned zavíčkujeme a obrátíme vzhůru dnem. Po cca 10 minutách dáme tak, jak mají být.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.6.2016 11:46| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist