Čistý jahodový džem

Suroviny

jahod
1 kg
krystalového cukru
500 g
citrónu
1 ks

Postup přípravy:

Jahody omyjeme v sítku, zbavíme zelených lístků a necháme řádně okapat, podle velikosti je přepůlíme nebo rozčtvrtíme, vložíme do hrnce a zasypeme cukrem. Necháme 2 až 3 hodiny v chladu, promícháme. Poté vaříme zprudka, až se obsah svaří na cca polovinu, během vaření sbíráme pěnu. Pak přidáme vymačkanou citrónovou šťávu a vaříme do zhoustnutí. Nakonec tyčovým mixérem promixujeme, kdo chce větší kousky, jenom sem tam mixne. Nalijeme do vyvařených sklenic (já je dala do trouby na 120 °C na 15 minut i s víčky), poté ihned zavíčkujeme a obrátíme vzhůru dnem. Po cca 10 minutách dáme tak, jak mají být.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.6.2016 11:46| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist