Chřestové rizoto se zeleninou

profimedia-0014112312-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

zeleninový bujón
1 litr
rýže arborio
400 g
zelený chřest
500 g
olivový olej
4 lžíce
cibule
1 ks
mrkev
2 ks
bílé víno
150 ml
sůl a pepř
na dochucení
rajčata
3 ks
máslo
20 g
parmazán
40 g

Postup přípravy:

Připravte si 1 l zeleninového bujónu z vody a kostky. Vyperte 400 g rýže arborio a nechte ji odkapat. Očistěte 500 g zeleného chřestu, hlavičky odkrojte a dejte stranou, zbylý nakrájejte na malé kousky. V kastrolu zpěňte na 4 lžících olivového oleje nakrájenou cibulku a 2 nakrájené mrkve, pak přidejte odkapanou rýži a ještě krátce opékejte, až rýže zesklovatí. Pak ji zalijte 150 ml bílého vína, osolte, opepřete a míchejte, až se tekutina vsákne. Pak přidejte nakrájený chřest, 3 oloupaná a nakrájená rajčata, podlijte částí zeleninového vývaru a zvolna vařte. Podle potřeby míchejte a přilévejte zeleninový vývar (vždy, až když se ten předchozí vstřebá do rýže), vařte, dokud rýže nezměkne. Do hotového rizota vmíchejte 20 g másla, zvlášť uvařené chřestové hlavičky a 40 g jemně nastrouhaného parmezánu.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.9.2020 4:01| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist