Chřestové rizoto se zeleninou

Suroviny

rýže (nejlépe arborio)
400 g
chřest (zelený nebo bílý)
500 g
karotka
2 ks
olivový olej
4 PL
šalotka
1 ks
rajčata
3 ks
máslo
30 g
parmezán
40 g
zeleninový nebo drůbeží vývar (i z kostky)
1 l

Postup přípravy:

Nejdříve připravte vývar. Očistěte chřest, hlavičky odkrojte a dejte stranou, zbylý nakrájejte na malé kousky. Očistěte mrkev a nakrájejte ji na kostičky. Hlavičky chřestů uvařte zvlášť v osolené vodě, prudce zchlaďte a nechte okapat. Rajčata spařte, oloupejte a pokrájejte. V kastrole zpěňte na oleji drobně nakrájenou cibulku a mrkev, pak přidejte rýži a ještě krátce opékejte, až rýže zesklovatí. Zalijte ji asi 200 ml vývaru, osolte, opepřete a míchejte, dokud se tekutina nevsákne. Přidejte nakrájený chřest, oloupaná nakrájená rajčata, podlijte opět částí zeleninového vývaru a zvolna vařte, podle potřeby míchejte a přilévejte vývar (vždy až když se ten předchozí vstřebá do rýže). Vařte do změknutí rýže. Do hotového rizota vmíchejte máslo, zvlášť uvařené chřestové hlavičky a jemně nastrouhaný parmezán.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist