Chřestové rizoto se zeleninou

Suroviny

rýže (nejlépe arborio)

400 g

chřest (zelený nebo bílý)

500 g

karotka

2 ks

olivový olej

4 PL

šalotka

1 ks

rajčata

3 ks

máslo

30 g

parmezán

40 g

zeleninový nebo drůbeží vývar (i z kostky)

1 l

Postup přípravy:

Nejdříve připravte vývar. Očistěte chřest, hlavičky odkrojte a dejte stranou, zbylý nakrájejte na malé kousky. Očistěte mrkev a nakrájejte ji na kostičky. Hlavičky chřestů uvařte zvlášť v osolené vodě, prudce zchlaďte a nechte okapat. Rajčata spařte, oloupejte a pokrájejte. V kastrole zpěňte na oleji drobně nakrájenou cibulku a mrkev, pak přidejte rýži a ještě krátce opékejte, až rýže zesklovatí. Zalijte ji asi 200 ml vývaru, osolte, opepřete a míchejte, dokud se tekutina nevsákne. Přidejte nakrájený chřest, oloupaná nakrájená rajčata, podlijte opět částí zeleninového vývaru a zvolna vařte, podle potřeby míchejte a přilévejte vývar (vždy až když se ten předchozí vstřebá do rýže). Vařte do změknutí rýže. Do hotového rizota vmíchejte máslo, zvlášť uvařené chřestové hlavičky a jemně nastrouhaný parmezán.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist