Brambory s bešamelem a vejci

Suroviny

vejce
6-8 ks
máslo
1/2
hladká mouka
2-3 PL
podravka
1/2 KL
sůl
pepř
nové koření
bobkový list
mléko
1,5 l
zakysaná smetana
1 ks
brambor
1 kg

Postup přípravy:

Připravíme si jíšku z másla a mouky, zalejeme mlékem s rozkvedlanou zakysankou, přidáme veškeré koření a důkladně za stálého míchání provaříme. Tohle je tzv. bešamel.

Brambory oloupeme, vejce oloupeme a obojí přes kolečko na brambory prolisujeme do omáčky tak, jako když děláme brambory na bramborový salát.

Vejce i brambory vmícháme do horkého bešamelu, vyndáme kuličky koření a bobkový list , ale taky nemusíme, vyndá si každý sám.

Někdo přidává na kostičky uzeninu, kyselou okurku, ale já ne, nám chutná jen s brambory a vejci a čím víc , tím líp.

Vím, že nezdravé, ale dobré. Dobrou chuť !

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.7.2011 4:25| autor: soffie

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist