Brambory s bešamelem a vejci
Připravíme si jíšku z másla a mouky, zalejeme mlékem s rozkvedlanou zakysankou, přidáme veškeré koření a důkladně za stálého míchání provaříme. Tohle je tzv. bešamel. Brambory oloupeme, vejce oloupeme a obojí přes kolečko na brambory prolisujeme do omáčky tak, jako když děláme brambory na bramborový...
nezdravé, ale dobré – tak tohle se mi moc líbí , musím vyzkoušet !
to zní moc dobře, určitě vyzkouším – díky za recept 🙂
to zní moc dobře, určitě vyzkouším – díky za recept 🙂
Omáčka zvaná „hodolanská“ – zajímavý receptík, dobrý tip na oběd nabo večeři, určitě vyzkouším :-))))))
Může být dobrá, zejména k rybám, taky dělám, ale trochu jinak.
doporučuju, já jí vařívala i 4 litrový hrnec…dnes už jen dvoulitrový pro dva lidi..:o)))
Kam na ty nápady chodíte, už na to mám chuť jen jsem to přečetla.
vypadá to dobře ! jaképak nezdravé – to by jsme asi nesměli jíst nic !