Bešamelová omáčka s česnekem

Suroviny

muškátový oříšek
máslo
3 PL
hladká mouka
3 PL
sůl
mléko
500 ml
česnek

Postup přípravy:

1. Mouku si prosejeme stranou.

2. Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Mícháme asi minutu, dokud jíška nepřestane pěnit. Měla by však zůstat světlá, takže pozor na to.

3. Pak do jíšky po částech přiléváme mléko a metlou rozšleháváme dohladka, pozor na žmolky.

4. Omáčku vaříme asi 20 minu, než zhoustne. Pak ji ochutíme solí, česnekem a nastrouháme do ní podle chuti trochu muškátového oříšku.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.12.2010 11:08| autor: Elen

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist