Žemlovka z tvarohu a jablek

Suroviny

jablka
500 g
tvaroh
500 g
rohlík
6 ks
rozinky
100 g
mléko
100 ml
vanilkový cukr
1/2 balíček
skořice
1 špetka
kousek másla

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Na dno zapékací mísy dáme asi 3 tenké plátky másla. Z omytých jablek odstraníme jádřince a pak je nakrájíme na plátky. V horké vodě opereme rozinky. Rohlíky pokrájíme na kolečka.

Tvaroh smícháme s rozinkami, cukrem a mlékem. Mléko přidáváme postupně, aby tvaroh nebyl moc tekutý. Do zapékací mísy klademe vrstvu rohlíků, jablek a tvarohu, několikrát opakujeme. Zapékáme při 180 °C. Je-li žemlovka moc vlhká, pečeme bez pokličky. Nakonec posypeme skořicí.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.5.2012 1:37| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist