Zelňačka z bílého zelí

Suroviny

hlávka bílé zelí
1/4 ks
mrkev
1 ks
cibulka
1 ks
zeleninový vývar ze 2 kostek
1 l
kmín
1 KL
hladká mouka
1 PL
olej
1 ČL
sůl
pepř
vařené brambory
4 ks

Postup přípravy:

1. Nejdříve si připravte zeleninový vývar – v litru vařící vody rozpusťte 2 kostky bujonu, provařte a nechte vychladnout.

2. Do hrnce na zahřátý olej nasypejte cibuli nakrájenou na kostičky a osmažte ji. Pak přidejte mouku, upražte světlou jíšku, kterou zalijte vychladlým vývarem a dobře promíchejte.

3. Pak přidejte nakrouhané zelí, mrkev, kmín a dochuťte podle potřeby solí a pepřem. Polévku vařte asi 15 minut, pak přidejte na kostky pokrájené brambory a zelňačka z bílého zelí je hotová.

4. Na talíři ji můžete přizdobit zelenou petrželkou.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.1.2011 5:11| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist