Zelňačka z bílého zelí

Suroviny

hlávka bílé zelí
1/4 ks
mrkev
1 ks
cibulka
1 ks
zeleninový vývar ze 2 kostek
1 l
kmín
1 KL
hladká mouka
1 PL
olej
1 ČL
sůl
pepř
vařené brambory
4 ks

Postup přípravy:

1. Nejdříve si připravte zeleninový vývar – v litru vařící vody rozpusťte 2 kostky bujonu, provařte a nechte vychladnout.

2. Do hrnce na zahřátý olej nasypejte cibuli nakrájenou na kostičky a osmažte ji. Pak přidejte mouku, upražte světlou jíšku, kterou zalijte vychladlým vývarem a dobře promíchejte.

3. Pak přidejte nakrouhané zelí, mrkev, kmín a dochuťte podle potřeby solí a pepřem. Polévku vařte asi 15 minut, pak přidejte na kostky pokrájené brambory a zelňačka z bílého zelí je hotová.

4. Na talíři ji můžete přizdobit zelenou petrželkou.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.1.2011 5:11| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist