Zapékané brambory

Suroviny

větší cibule
3 ks
brambory
1 kg
rýže
50 g
olej
4 PL
petrželová nať, vegeta, mletý pepř, mletá paprika, sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Cibuli nebo pórek nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji, přilijeme trochu vody a dusíme do poloměkka. Pak přisypeme rýži, promícháme ji s cibulí(pórkem), maličko osmahneme, opepříme a  opaprikujeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na dno vymaštěného pekáčku nebo zapékací mísy narovnáme polovinu brambor, na ně vrstvu cibule (pórku) a s rýží, osolíme a přidáme podle chuti vegetu a nasekanou petrželku, navrch dáme druhou polovinu brambor a zalijeme teplou vodou, aby vše bylo zakryté. Vložíme do trouby a pečeme při 200 stupních dozlatova.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.2.2013 5:25| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist