Zapečený květák se šunkou a sýrem

Suroviny

květák
1 ks
cibule
1 ks
šunky nebo měkkého salámu
200 g
tvrdého sýra
150 g
vejce
4 ks
mléka
100 ml
olej
sůl, mletý pepř, muškátový oříšek

Postup přípravy:

Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě chvilku povaříme. Scedíme. 

Šunku nebo salám pokrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. Na troše oleje necháme cibuli zesklovatět, přidáme šunku a společně opečeme.

Celá vejce rozšleháme vidličkou s mlékem, solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem a vmícháme strouhaný sýr.

Květák posekáme, rozložíme do olejem vytřeného pekáče, posypeme osmaženou šunkou a zalijeme vejci s mlékem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a zapečeme 15-20 minut.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 15x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist