Zapečené vepřové medailonky se sýrovou omáčkou

veprove-medajlonky-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

vepřové maso (panenka nebo kýta)
500 g
žampión
250 g
rajský protlak
2 ČL
olej
2 PL
máslo na vymazání pekáčku
dle potřeby
smetana
125 ml
sůl, pepř
dle chuti
žloutek
3 ks
máslo
80 g
ementál nebo eidam
100 g
mouka
2 PL
citrónová kůra i šťáva z ½ citrónu
1/2 ks
worcesterská omáčka
dle chuti
mléko
250 ml

Postup přípravy:

Omáčka: 3 žloutky, 80 g másla, 100 g strouhaného ementálu nebo eidamu, 2 lžíce mouky, šťáva z půlky citrónu, worcesterská omáčka, 250 ml mléka, sůl a pepř

Maso omyjte, osušte, nakrájejte na medailonky, osolte, opepřete a zprudka opečte z obou stran na rozpáleném oleji. Rozložte je do zapékací mísy nebo pekáčku vytřeného silnou vrstvou másla. Na stejném oleji poduste pokrájené (možno i oloupané) žampióny, přidejte rajský protlak a smetanu a nechte přejít varem. Touto směsí přelijte medailonky. Ve vodní lázni ušlehejte mléko, žloutky, máslo, sýr, asi lžičku worcesteru, mouku, pepř a sůl a dále míchejte do zhoustnutí. Potom dochuťte citrónovou šťávou a každý medailonek zalijte touto omáčkou. Formu či pekáček vložte do trouby vyhřáté na 180°C a zapečte dorůžova. Podávejte s vařenými bramborami sypanými zelenou petrželkou.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.10.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist