Zapečená ryba se žampióny a sýrem

zapecena-ryba-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

žampión
100-150 g
máslo
1 ČL
ryba nebo filé
800 g
sůl, pepř
dle chuti
olej
dle potřeby
zakysaná smetana
200 ml
tvrdý sýr
150 g
česnek
2 stroužky
mletá paprika
dle chuti
pálivá paprika
dle chuti

Postup přípravy:

Očistěte a nakrájejte na plátky 100 – 150 g žampiónů. Osmahněte je na lžičce másla a krátce poduste. Naporcujte 800 g jakýchkoli ryb nebo filé. Porce osolte, opepřete a z každé strany 3 – 4 minuty opečte na oleji a pak je naskládejte těsně vedle sebe do zapékací mísy. Rozmíchejte 200 ml zakysané smetany se 150 g nastrouhaného tvrdého sýra (výborný je uzený), 2 utřenými stroužky česneku, mletou sladkou i pálivou paprikou, solí a podušenými žampióny. Směs nalijte na ryby, vložte do hodně vyhřáté trouby a zapékejte cca 15 minut.

Tip: podávejte s hranolky, chlebem nebo jiným pečivem.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.7.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist