Žampionová omáčka s vínem

Suroviny

čerstvé žampióny

200 g

cibule

1 ks

máslo

60 g

hladká mouka

40 g

masový vývar (i z kostky)

500 ml

bílé víno

125 ml

sůl a bílý mletý pepř

dle chuti

zelená petrželka

dle chuti

Postup přípravy:

Ze 40 g másla a mouky připravte světlou jíšku, zalijte vývarem, dobře rozmíchejte a asi 15 minut povařte. Žampiónům odkrojte nožky, sloupněte hlavičky a nakrájejte je na jemno. Zbylé máslo nechte rozpustit, vložte na něj nasekanou cibuli a nechte zesklovatět. Přidejte pokrájené žampióny a nasekanou petrželku, zalijte vínem, osolte a opepřete podle chuti a krátce poduste. Houbovou směs smíchejte s omáčkou, nechte přejít varem a případně dosolte. Omáčku podávejte například k těstovinám a kuřecímu masu.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist