Žampionová omáčka s vínem
Ze 40 g másla a mouky připravte světlou jíšku, zalijte vývarem, dobře rozmíchejte a asi 15 minut povařte. Žampiónům odkrojte nožky, sloupněte hlavičky a nakrájejte je na jemno. Zbylé máslo nechte rozpustit, vložte na něj nasekanou cibuli a nechte zesklovatět. Přidejte pokrájené žampióny...
Aj ja asi sporím, lebo víno tiež nedávam.
Víno mě v jídle nechutná, ale omáčka bude dobrá i bez něj.
Mám ráda žampiony i omáčku z nich, ale víno do ní nedávám.
Žampionovou omáčku s vínem jsem ještě nedělala, dělám ji bez vína
Žampionová omáčka s vínem je jistě dobrá. Houbové omáčky mám rád.
Žampionová omáčka vypadá dobře – vyzkouším.