Zajíc se smetanovou omáčkou

zajic-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

zajíc (rozporcovaný)
1 ks
tenký proužek nakrájené slaniny
dle libosti
máslo
dle potřeby
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
250 g
cibule
150 g
celý pepř
10 kuliček
nové koření
5 kuliček
bobkový list
1 ks
tymián
1 větvička
citrónová kůra
1 kousek
kysaná smetana
600 ml
mouka
2 PL
vývar
1 sklenice
citrónová šťáva
dle chuti
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Maso odblaníme, osolíme a prošpikujeme osolenými proužky slaniny. V pekáči na zahřátém másle osmahneme nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme koření a citrónovou kůru. Na zeleninu položíme prošpikované kousky masa, přelijeme vývarem a pečeme v troubě do červena, maso obrátíme a upečeme do červena na druhé straně. Celkem 45-60 minut dle trouby při 180 stupních. Z omáčky odstraníme koření, zeleninu rozmixujeme ponorným mixerem, zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou, ochutíme citrónovou šťávou a ještě krátce povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.5.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist