Zajíc se smetanovou omáčkou

zajic-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

zajíc (rozporcovaný)
1 ks
tenký proužek nakrájené slaniny
dle libosti
máslo
dle potřeby
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
250 g
cibule
150 g
celý pepř
10 kuliček
nové koření
5 kuliček
bobkový list
1 ks
tymián
1 větvička
citrónová kůra
1 kousek
kysaná smetana
600 ml
mouka
2 PL
vývar
1 sklenice
citrónová šťáva
dle chuti
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Maso odblaníme, osolíme a prošpikujeme osolenými proužky slaniny. V pekáči na zahřátém másle osmahneme nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme koření a citrónovou kůru. Na zeleninu položíme prošpikované kousky masa, přelijeme vývarem a pečeme v troubě do červena, maso obrátíme a upečeme do červena na druhé straně. Celkem 45-60 minut dle trouby při 180 stupních. Z omáčky odstraníme koření, zeleninu rozmixujeme ponorným mixerem, zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou, ochutíme citrónovou šťávou a ještě krátce povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.5.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist