Karlovarské knedlíky s jelením ragú

Suroviny

menších žemlí

4 ks

másla

40 g

mléka

200 ml

vajec

2 ks

hrubé mouky

80 g

jeleního masa (plece)

600 g

dezertního vína

2 PL

anglické slaniny

80 g

cibule

1 ks

koření na divočinu

2 ČL

masového vývaru

400 ml

rybízového rosolu nebo brusinkového kompotu

2 PL

sůl, mletý pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Na knedlíky: 4 menší žemle z předešlého dne, 30 g másla, 200 ml mléka, 2 vejce, sůl, 80 g hrubé mouky, změklé máslo na potření ubrousku

Na ragú: 600 g  jeleního masa (plece), 2 lžíce dezertního vína, 80 g anglické slaniny, 1lžíce másla, 1 cibule, sůl, mletý pepř, 2 lžičky koření na divočinu, 400 ml horkého masového vývaru nebo vody, 2 lžíce rybízového rosolu nebo brusinkového kompotu

Omyté, odblaněné a osušené maso nakrájíme na kostky. Zalijeme vínem a necháme 15 minut odpočinout. Nakrájíme na kostičky slaninu, kterou rozpustíme v hrnci. Přidáme máslo, pak maso, které ze všech stran opečeme. Mezitím nakrájíme na kostičky cibuli. Tu přidáme k orestovanému masu a dorůžova ji osmahneme. Směs osolíme, opepříme, posypeme kořením a zalijeme polovinou vývaru. Dusíme pod poklicí na mírném ohni asi 1 a 1/4 hodiny. Ve zbylém vývaru rozmícháme  rosol, vlijeme k masu, osolíme a dusíme dále asi 1/2 hodiny.

Žemle nakrájíme na kostičky. Polovinu z nich opečeme na másle. Po vychladnutí je zalijeme mlékem. Po chvilce vmícháme také zbylé pečivo. Potom vmícháme rozšlehaná vejce, sůl a mouku. Čistý ubrousek potřeme zčásti máslem. Na toto místo rozložíme těsto. Zavinutím ubrousku připravíme knedlíkovou šišku. Na obou koncích ubrousek pevně zavážeme. V hrnci přivedeme k varu větší množství osolené vody a knedlík vaříme zhruba 30-35 minut  na mírném ohni. Během vaření jej otočíme. Knedlík se nesmí dotýkat dna. Musí být celý ponořený ve vroucí vodě. Knedlík vyjmeme z ubrousku a nakrájíme na plátky. Doba přípravy asi 2 a 1/4 hodiny.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.1.2017 2:16

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist