Pečené dančí maso s bio rýží

danci-maso-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

dančí kýta nebo hřbet
700 g
bio slanina
50 g
česnek
4 stroužky
provensálské koření
1 PL
malý pórek
1 ks
olej
2 PL
červené bio rýže
250 g
mořská sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Maso upravte na váleček, prošpikujte klínky slaniny a česnekem, osolte, opepřete, potřete olejem, posypte provensálským kořením a nechte rozležet několik hodin v chladu. Pak maso opékejte ze všech stran na lžíci oleje na rozehřáté pánvi, přendejte do pekáčku, malinko podlijte a zvolna pečte asi 1 hodinu, až je maso měkké. Mezitím propláchněte rýži a uvařte ji se špetkou soli doměkka. Na lžíci oleje zvolna opečte doměkka pórek, vmíchejte rýži a společně krátce prohřejte. Maso nakrájejte na plátky, rozdělte na talíře a přidejte rýži.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.12.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist