Výborné kremrole

Suroviny

hladká mouka
28 dkg
máslo
28 dkg
ocet
1 PL
teplá voda
8 PL
žloutek
2 ks
sůl

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Z tukového těsta připravíme na vále „bochánek“, který uložíme do chladničky.

Moučné těsto:
Do mouky přidáme všechny přísady a vypracujeme vláčné těsto.
Rozválíme ho na obdélník, tukové těsto položíme na jednu polovinu a druhou půlkou ho překryjeme. Takto vytvořený „balíček“ rozválíme na sílu asi 1 cm, složíme jako ubrousek třikrát na délku i na šířku. Dáme do chladna odpočinout na ½ hod. Tento úkon s překládáním a rozválením opakujeme celkem 4x.

Sníh: na 1 bílek – 7 dkg cukru

Do hrnce dáme vodu, na něj položíme misku a v páře šleháme bílky, dokud se nevytvoří hustý sníh.

Z hotového těsta vyválíme obdélník, který rádýlkem rozkrájíme na proužky silné asi 2-3 cm. Tyto proužky těsta natáčíme na kremrolové trubičky. Klademe na plech a potřeme rozšlehaným žloutkem. Upečeme, naplníme připraveným sněhem a bohatě pocukrujeme.
Pak si uvaříme kávičku a už si jen a jen pochutnáváme.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.7.2011 1:54| autor: Beetty

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist