Smetanové kremrole

Suroviny

hladká mouka
250 g
máslo
370 g
smetana ke šlehání
120 ml
žloutek
2 ks
vejce na potření
ks
mléko
250 ml
vanilkový puding
1 ks
moučkový cukr
120 g
vanilinový cukr
1/2 ks

Postup přípravy:

 

Na krém: 250 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinku, 250 g másla, 120 g moučkového cukru, 1/2 sáčku vanilínového cukru, 1 žloutek

Z přísad vypracujte vláčné těsto a nechte ho hodinu odpočinout v chladu. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

Nalijte do kastrůlku mléko a podle návodu na obalu v něm uvařte pudink. Až vychladne na pokojovou teplotu, vešlehejte do něj máslo, oba druhy cukru i žloutek. Nechte vychladnout.

Posypte pracovní plochu moukou, těsto rozválejte a nakrájejte na proužky o rozměrech asi 1×16 cm. Natočte je na kovové trubičky, potřete vajíčkem a upečte dozlatova; trvá to tak čtvrt hodiny. Krém dejte do cukrářského sáčku nebo silnějšího plastového sáčku s odstřihnutým rohem.

Vychladlé kremrole sejměte z trubiček a naplňte krémem. (Můžete je také uložit na chladné místo a plnit až před podáváním.)

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist