Vepřový závitek na zelném lůžku se slaninou

Suroviny

vepřového bůčku
750 g
sterilovaného zelí
200 g
slaniny
50 g
cibule
1 ks
sádla
1 PL
hladké mouky
1 PL
sůl, kmín, pepř, česnek

Postup přípravy:

Očištěný vepřový bůček bez kůže vykostíme, nakrájíme na plátky, naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Na sádle osmahneme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a rozkrájenou slaninu, přidáme překrájené a propláchnuté sterilované zelí, osolíme a okořeníme drceným kmínem. Touto vložkou naplníme plátky bůčku, zavineme je, upevníme párátkem a obalíme v mouce. Závitky dáme na vymaštěný pekáček a v troubě zprudka zapečeme. Pak podlijeme vodou a dozlatova upečeme. V průběhu pečení závitky přeléváme vypečenou šťávou a obracíme. Z měkkých závitků odstraníme párátka, rozdělíme je na talíře a přelijeme vypečenou šťávou.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.4.2014 9:14| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist