Zapečená vepřová kotleta se smetanou a sýrem

zapecena-veprova-kotleta-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

vepřová kotleta

600 g

sádlo

40 g

smetana

100 ml

strouhaný sýr

120 g

brambory

800 g

sůl, pepř

dle chuti

olej

dle potřeby

Postup přípravy:

Omyté a osušené maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na tuku. Přendáme na pekáček, zalijeme smetanou, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě. Brambory důkladně omyjeme, dáme vařit, nesmíme nechat rozvařit. Ne příliš doměkka uvařené brambory zcedíme, necháme zčásti vychladit a nakrájíme na výseče, které osmažíme jako hranolky na rozehřátém oleji, nebo ve fritovacím hrnci.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.7.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist