Vepřová plec s játry a slaninou

Suroviny

vepřová plec
400 g
kuřecí játra
300 g
anglická slanina
200 g
zauzený šunkový salám
200 g
žampiony
5 ks
červená paprika
1 ks
cibule
1 ks
vejce
4 ks
strouhaný sýr
zelenina
hranolky
1 kg
sůl
pepř
olej
sójová omáčka
worchestr
maggi

Postup přípravy:

Maso a játra nakrájíme na nudličky, slaninu, salám, papriku a cibuli, na 1/2 cm proužky, čerstvé žampióny na plátky. Plecko osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou, maggi a worchestrem a dáme, nejlépe do velké pánve wok, na rozpálený tuk osmahnout.

Když pustí šťávu, za občasného podlévání dusíme, až je měkké. Pak přidáme anglickou slaninu, necháme zesklovatět, poté salám a nakonec játra. Stále dusíme pod poklicí tak, aby na dně bylo pořád trochu šťávy. Poté přidáme žampióny, podusíme 2 min. a nakonec cibuli a papriku, opět podusíme 2 min. a odstavíme.

Mezitím jsme si připravili klasickým způsobem, nejlépe bez tuku, bramborové hranolky. Masovou směs a hranolky smícháme dohromady a necháme nasáknout šťávou. Usmažíme 4 volská oka.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist