Vejce s jemnou bylinkovou omáčkou

Suroviny

vajec

8 ks

kelímek smetanového jogurtu

1 ks

smetany

1/8 l

nízkotučného tvarohu

125 g

hořčice

2 PL

cibule

1 ks

petržele, kopru a pažitky

1 svazek

malá sladkokyselá okurka

1 ks

sůl, pepř

cukru

1 špetka

Postup přípravy:

NA OZDOBENÍ: Kopr a 4 malá rajčata

Vejce propíchněte, vložte do vařící vody a vařte 10 minut. Pak je ochlaďte studenou vodou a pod vodou je také oloupejte, jde to snáze.

Do tvarohu postupně vmíchejte jogurt, smetanu a hořčici. Cibuli oloupejte a jemně nastrouhejte. Bylinné přísady a kyselé okurky rovněž jemně nastrouhejte, přidejte do omáčky, dochuťte solí, pepřem a cukrem.

Omáčku dejte do mističky a tu postavte doprostřed podnosu. Vejce rozpulte a uspořádejte kolem. Přizdobte snítkou kopru a rajčaty.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist