Vejce s jemnou bylinkovou omáčkou

Suroviny

vajec
8 ks
kelímek smetanového jogurtu
1 ks
smetany
1/8 l
nízkotučného tvarohu
125 g
hořčice
2 PL
cibule
1 ks
petržele, kopru a pažitky
1 svazek
malá sladkokyselá okurka
1 ks
sůl, pepř
cukru
1 špetka

Postup přípravy:

NA OZDOBENÍ: Kopr a 4 malá rajčata

Vejce propíchněte, vložte do vařící vody a vařte 10 minut. Pak je ochlaďte studenou vodou a pod vodou je také oloupejte, jde to snáze.

Do tvarohu postupně vmíchejte jogurt, smetanu a hořčici. Cibuli oloupejte a jemně nastrouhejte. Bylinné přísady a kyselé okurky rovněž jemně nastrouhejte, přidejte do omáčky, dochuťte solí, pepřem a cukrem.

Omáčku dejte do mističky a tu postavte doprostřed podnosu. Vejce rozpulte a uspořádejte kolem. Přizdobte snítkou kopru a rajčaty.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist