Třešňové řezy s pudinkem

Suroviny

olej
6 PL
moučkový cukr
9,5 PL
vejce
2 ks
polohrubá mouka
40 dkg
kypřící prášek do pečiva
1 balíček
vlažné mléko
112 ml
vanilkový pudink
3 balení
cukr krystal
7-8 PL
mléko
1,1 l
máslo
5 dkg
sádlo
hrubá mouka
ovoce

Postup přípravy:

TĚSTO: 6 lžic oleje, 9 lžic moučk. cukru, 2 vejce, 30dkg pol. mouk, 1 kypřící prášek do pečiva, 112ml vlažného mléka 

PUDINK: 3 balíčky vanilk. pudinkového prášku, 7-8 lžic cukru krystal, 1 litr a 100ml mléka

Drobenka: 10dkg pol.mouky, 5dkg moučk. cukru, 1/2 balíčku vanilk. cukru, 5 dkg másla 
sádlo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu + ovoce

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Všechny suroviny na těsto smícháme ručním mixerem a rozetřeme ho na vymazaný a vysypaný plech. Nelekněte se, těsto je nízké. Hustě poklademe vypeckovanými třešněmi, necháme mezírky od kraje, třešně by pustily šťávu a nahoře by Vám to teklo.

Uvaříme si pudink a ještě teplý /ne vařící/ ho vylijeme na třešně, začínáme od těch mezírek /krajů/ a až pak prostředek. A nakonec posypeme posýpátkem.

Dáme do předehřáté trouby, pečeme na 200° C, asi 30-35min. Asi 10 min. před koncem pečení /tj. po 20-25min.pečení/ dáme plech nahoru do trouby, úplně na ten vršek. Krájíme vychladlé.

Kdo má rád sladší, přidejte si cukřík do pudinku a do posýpátka.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.6.2011 5:30| autor: jana83

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist